Ζωη

ΠΟΙΗΣΗ

Η ποίηση είναι γνωστό ότι έχει παίξει και παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων. Ποιος είναι ο λόγος που ο άνθρωπος νοιώθει την ανάγκη να εκφράζεται ποιητικά; Σε τι εξυπηρετεί;

Φαίνεται ότι υπάρχουν αλήθειες κρυστάλλινες και πασιφανείς. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν και αλήθειες της ανθρώπινης ζωής που δύσκολα αναγνωρίζονται. Βέβαια, δεν ισχυρίζεται κάποιος ότι οι μεν υπερτερούν ή δε υπολείπονται. Όλες είναι εξ ίσου σημαντικές.

Όσον αφορά τις ολοφάνερες αλήθειες δεν χρειάζεται κάποια περαιτέρω ανάλυση. Βοηθούν, στο μέτρο που μπορούν, το άτομο να αυτό-προσδιοριστεί, να πράξει με τον άλφα ή βήτα τρόπο, να προσανατολιστεί στο χώρο, να αναγνωρίσει τα γεγονότα και άλλα πολλά παρόμοια.

Το πρόβλημα είναι, ότι υπάρχουν σημαντικές ανθρώπινες  διαδικασίες και στιγμές οι οποίες κρύβουν μη «ευανάγνωστες» αλήθειες. Αυτές μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες στον καθένα, καθόσον καθορίζουν με ακρίβεια αυτά που συμβαίνουν και συνεπώς καθοδηγούν με ασφάλεια. Είναι οι αλήθειες που σηματοδοτούν τη ζωή, την καθορίζουν, την χαρακτηρίζουν και την διαμορφώνουν.

Η ποίηση είναι η τέχνη μέσω της οποίας ο άνθρωπος προσπαθεί να ανιχνεύσει, να εντοπίσει και να αναδείξει αυτές τις κρυμμένες αλήθειες.

Η αγάπη φαίνεται ότι είναι μια σύμφυτη ιδιότητα του νου που βοηθάει τον άνθρωπο στο «επί πλέον».

Η αγάπη έχει μεγάλη σημασία για τον άνθρωπο και χρησιμοποιείται από αυτόν με πολλούς και ποικίλους τρόπους.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι, οι άνθρωποι όταν αισθάνονται ότι επέρχεται το τέλος της ζωής τους σκέπτονται και αποφασίζουν τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν. Αυτό, βέβαια, συμβαίνει εάν έχουν τη χρονική εκείνη στιγμή τη διαπιστευμένη νομική δυνατότητα να πράξουν την άλφα ή βήτα πράξη.

Η ζωή του ανθρώπου καθορίζεται και μορφοποιείται από τα συμβαίνοντα το χρονικό διάστημα που ξεκινά από τη γέννηση του και τελειώνει με το θάνατο του.

«ΑΠΟ ΤΟ Γ΄ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ»

Ένα μεγάλο θέμα που απασχολούσε τον Σωκράτη και περιγράφεται από τον Πλάτωνα στο έργο του «Πολιτεία» είναι η δομή της προσωπικότητας των ανθρώπων που θα επιλεχθούν ως άρχοντες, δηλαδή κυβερνήτες ενός κράτους

Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη καθορίζεται με ευχέρεια από τον άνθρωπο αφ’ εαυτόν. Τούτος διαθέτει κάποια σωματομετρικά στοιχεία με τα οποία αναγνωρίζεται με ευχέρεια.

 

Ο ασκητισμός, ως κοινωνικό φαινόμενο, χρονολογείται από πολύ παλιά. Έχει εμφανισθεί σε πολλούς πολιτισμούς και έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες θρησκείες συμπεριλαμβανομένης της χριστιανικής.

Είναι αναντίρρητο γεγονός ότι όλα τα έμβια όντα έχουν μία μοναδική ιδιότητα και ευελιξία στη ζωή τους,η οποία τα βοηθά καθημερινά. Η ιδιότητα αυτή καθορίζεται από το φαινόμενο της προσαρμοστικότητας.

                facebook    youtube

  1. ειδησεις τωρα
  2. δημοφιλη νεα

Οι νεράιδες του Σίσυφου του Αντώνη Γούλιαρη

Παρεχόμενες Υπηρεσίες e medial

Το Ιατρείο λειτουργεί ως ιατρείο αμιγώς παθολογικό σε όλο το φάσμα της Εσωτερικής Παθολογίας (INTERNAL MEDICINE).

Γράμμου 70, Μαρούσι

210 6120004

Στείλτε μας μήνυμα

Ημερολογιο

« Φεβρουάριος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Facebook