ΑΡΝΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ NOBEL

Ο Sir Hans Adolf Krebs γεννήθηκε στο Hildesheim της Γερμανίας στις 25 Αυγούστου 1900. Πατέρας του ήταν ο Georg Krebs χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος και μητέρα του η Alma Davidson. Ήταν το δεύτερο από τρία παιδιά που απόκτησαν οι γονείς του. Πρώτη ήταν η αδελφή του Elisabeth και τρίτος ήταν ο νεότερος αδελφός του Wolfgang.

 

Ο Krebs αποφάσισε να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του και άρχισε να φοιτά το Δεκέμβριο του 1918 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Gottingen. Το 1919 συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Freiburg. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική το 1925 στο Πανεπιστήμιο του Hamburg.

To 1926 δούλεψε ερευνητικά με τον Otto Heinrich Watburg στο Βερολίνο για τέσσερα χρόνια όπου δημοσίευσε 16 εργασίες.

Το 1932 ο Krebs ανακάλυψε τον κύκλο της ουρίας πράγμα το οποίο του εξασφάλισε σημαντική επιστημονική αναγνώριση.

Το 1933 λόγω των διωγμών του Χίτλερ εναντίον των Εβραίων, ο Krebs μετακόμισε στην Αγγλία αποδεχόμενος την πρόσκληση του Sir Frederick Gowland Hopkins με σκοπό να δουλέψει μαζί του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Το 1935 δέχθηκε θέση στο Πανεπιστήμιο του Sheffield όπου δούλεψε εκεί 19 χρόνια. Το 1954 μετακινήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ως καθηγητής Βιοχημείας όπου παρέμεινε μέχρι την συνταξιοδότηση του το 1967. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και μετά από τη συνταξιοδότηση σου συνέχισε να εργάζεται ερευνητικά και παρήγαγε 100 επί πλέον εργασίες.

Ο Krebs παντρεύτηκε το 1938 τη Margaret Cicely Fieldhouse. Το ζεύγος απέκτησε τρία παιδιά, τον Paul, την Helen και τον John.

Ο Sir Hans Adolf Krebs έκανε ένα μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών όπου μερικές από αυτές ήταν σοβαρές ιατρικές ανακαλύψεις. Η σπουδαιότερη και πλέον ονομαστή ανακάλυψη του ήταν ο κύκλος του κιτρικού οξέος, ο οποίος ονομάστηκε προς τιμή του και κύκλος του Krebs.

Η εργασία αυτή ολοκληρώθηκε το 1937. Ο ιατρός σκέφτηκε να την ανακοινώσει γρήγορα διότι πίστευε, δίκαια βέβαια, ότι έπρεπε να πληροφορηθεί η παγκόσμια ιατρική κοινότητα τη σημαντική αυτή ανακάλυψη. Σκέφτηκε, επίσης, ότι θα ήταν σκόπιμο να ανακοινωθεί σε ένα περιοδικό από τα πλέον γνωστά της εποχής με τους περισσότερους αναγνώστες, ώστε να διαβαστεί από το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ιατρών. Αποφάσισε να το αποστείλει προς δημοσίευση στο περιοδικό NATURE στις 10 Ιουνίου του 1937. Η απάντηση από τον εκδότη του περιοδικού ήταν η εξής:

«14 Ιουνίου 1937

Ο Εκδότης του NATURE προσφέρει φιλοφρονήσεις στο Κο H. A. Krebs και λυπούμαι που διαπιστώνω ότι υπάρχει πληθώρα εργασιών οι οποίες θα καλύψουν τις στήλες του NATURE για επτά ή οκτώ εβδομάδες, οπότε είναι μη επιτρεπτό να δεχτώ περισσότερες εργασίες τη παρούσα στιγμή λόγω της καθυστέρησης που θα υπάρξει στη δημοσίευση τους.

Εάν ο Κος Krebs δεν ενοχλείται με αυτή τη καθυστέρηση, ο Εκδότης θα φυλάξει την εργασία έως ότου ελαττωθεί η συμφόρηση των εργασιών με την ελπίδα ότι τελικά θα δημοσιευτεί αυτή η εργασία.

Τώρα, όμως, επιστρέφεται η εργασία αυτή για τη περίπτωση που ο Κος Krebs προτιμάει να τη δημοσιεύσει πιο ενωρίς σε άλλο περιοδικό.»

Ο γράφων αναλογίζεται ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ ο Εκδότης του περιοδικού επέστρεψε την εργασία δεδομένου ότι είχε αποφασίσει ότι δεν θα τη δημοσίευε ποτέ. Άρα η εργασία αυτή ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από το NATURE.

Βέβαια ο Krebs έστειλε την εργασία αυτή στο Ολλανδικό περιοδικό Enzymologia, όπου έγινε άμεσα δεκτή και δημοσιεύτηκε μετά δύο μήνες.

Μετά από αυτό, σε όλη του τη ζωή ο Krebs έδειχνε με υπερηφάνεια πάντα την απορριπτική επιστολή στους νέους ερευνητές με σκοπό να τους ενθαρρύνει και να τους εμψυχώνει στο ερευνητικό τους έργο.

ΤΟ 1953 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ Ο KREBS ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ NOBEL ΙΑΤΡΙΚΗΣ!

Εκτός από το βραβείο NOBEL ο Sir Hans Adolf Krebs έλαβε πληθώρα άλλων βραβείων και τιμητικών διακρίσεων για πολλά άλλα ερευνητικά επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο μεγάλος αυτός ερευνητής και ιατρός πέθανε στην Οξφόρδη στις 22 Νοεμβρίου 1981 μετά από μία σύντομη ασθένεια.

Γνωσιολόγιο

Ενημερωτική ιστοσελίδα για τη φιλοσοφία, μεταφυσική, τη ζωή, λογική και το σύμπαν, την υγεία και τις επιστήμες. Οι Ανυπόδητοι ταξιδεύουν μαζί σας στο μεγάλο ταξίδι της ζωής.

Ιστότοπος: www.gnosiologio.gr

Προσθήκη σχολίου

Η ιστοσελίδα gnosiologio.gr δεν ευθύνεται για τα σχόλια που αναγράφονται. Ο κάθε ένας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα σχόλια του. Απαγορεύονται πάσης φύσεως υβριστικά σχόλια, καθώς και σχόλια ή αναφορές που θίγουν ή προσβάλουν την προσωπικότητα οποιουδήποτε ατόμου.

                facebook    youtube

  1. ειδησεις τωρα
  2. δημοφιλη νεα

Οι νεράιδες του Σίσυφου του Αντώνη Γούλιαρη

Παρεχόμενες Υπηρεσίες e medial

Το Ιατρείο λειτουργεί ως ιατρείο αμιγώς παθολογικό σε όλο το φάσμα της Εσωτερικής Παθολογίας (INTERNAL MEDICINE).

Γράμμου 70, Μαρούσι

210 6120004

Στείλτε μας μήνυμα

Ημερολογιο

« Απρίλιος 2018 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Facebook